Ljuset kom till mig för två år sedan efter att ha levt i den sammetssvarta natten och blivit omfamnad av mörkret. Jag har tackat av mörkret för att vårdat min sorg men njuter numera varje dag av att känna ljusstrålarna fylla min kropp med liv igen.

 

Read entire post

2014
År 2014 - vilket jävla år!

Jag vet att jag kände mig positiv i början av förra året men några månader senare rasade hela mitt liv. Min älskade och fina make dog efter ett plötsligt hjärtstillestånd i mina armar på Södersjukhuset i Stockholm. Han har aldrig varit sjuk innan dess. Jag tror att han har varit hemma max 10 dagar från jobbet under våra 12 år tillsammans. Därför var chocken total när läkarna gav dödsbeskedet. Det här året har för mig och barnen endast handlat om att överleva. Nu skall jag komma på en plan om hur vi skall fortsätta.

R.I.P. mon amour. <3
Read entire post

God fortsättning önskar jag er alla!

Varje nytt år är som ett oskrivet blad. Vad det här året kommer bjuda på för utmaningar, glädje och sorg vet vi ingenting om. Ändå känns det alltid så hoppfullt i början på januari varje år. Som att man vänder blad och allt kan hända.

Jag är så tacksam över 2013. Hela året har rent professionellt varit fantatiskt för mig. Höjdpunkten var naturligtvis när jag sjöng Pamina på Operan i Nice. Produktionen var helt perfekt! Vacker dekor och fina kostymer, enastående sångare, anrikt operahus, bra orkester och viktigast av allt: en fantastiskt bra regissör och en underbar dirigent. Ingenting kunde ha varit bättre i Nice, Jag åkte dit i mitten av det kalla Stockholmsjanuari till ett värmeparadis där jag joggade i shorts längs rivieran.

En annan höjdpunkt var att återigen få sjunga Greta i Humperdincks Hans och Greta. Det som var min debutroll på Kungliga Operan 2007. Jag älskar att sjunga Greta! Det är roligt och befriande att få spela barn. Det var Opera på Gotland som satte upp Hans och Greta i somras med Hélène Kimblad som producent. Vilken fantastisk kvinna! Hon sjöng både Häxan och Mamman samtidigt som hon producerade och marknadsförde hela operan. Det var verkligen en av årets höjdpunkter att få lära känna henne. Regin var modern och kopplades till hur många fattiga barn har det idag. Historien om Hans och Greta är alltid aktuell och viktig. Responsen på Gotland var jättefin och vi hade fantatiska föreställningar.

Meloditävlingen i Toulouse i höstas var också en av höjdpunkterna. Jag gick hela vägen till final! Tidigare har jag endast gått till semifinal i internationella tävlingar. Jag vann inget pris i finalen men var förhandstippad som vinnare av både publiken och de andra sångarna. Kompositören Michel Decoust satt i publiken när jag framförde en av hans sånger - L'amante macabre (den fantastiske älskaren) och han var stormförtjust över min interpretation. Det kommer förmodligen leda till ett samarbete mellan oss i framtiden. I Toulouse upplevde jag något nästan magiskt och religiöst tillstånd och det har att göra med all den fantastiska poesi som den franska repertoaren har att bjuda på. I stort sett alla mina favoritdiktare finns representerade i de franska melodierna och det är lyrik som verkligen betyder något och berör. Det handlar om sorg, smärta, kärlek, åtrå och lust men framför allt - om drömmarna. Vem kan leva ett helt liv utan att drömmar? Under mina framsträdanden på konserthuset i Toulouse var det som om tiden stod stilla och som att världen utanför inte existerade. Det var som att jag tillsammans med publiken var med om något helt magiskt. Som att vi drömde tillsammans. Jag har aldrig känt att livet har varit så direkt och omtumlande (förutom vid mina barns födslar). En stor del av publiken kom fram till mig under tävlingsveckan och berättade om vilket magiskt ögonblick som uppstått när jag framförde mina sånger. Det gör mig så lycklig då det var precis så jag kände det. Det var som att den franska poesin fick våra hjärtan och själar att drömma tillsammans.

Erfarenheterna i Nice och Toulouse har fått mig att nu gå "all in" och nischa mig inom den franska repertoaren. I mars skall jag medverka i en fransk opera-  och meloditävling i Médoc. Annars är 2014 som ett oskrivet blad. En stor konsert i Stockholm kommer att hållas under året. Det vet jag med säkerhet.

All kärlek till er som följer med mig på livets resa.

Read entire post

Idag har jag och min kära mor varit med i TV4 och tävlat i Postkodlingo. Det var superkul! Vi blev så väl omhändertagna och fick en fin upplevelse av det här programmet. Vi är båda två väldigt intresserade av svenska språket och detta var en rolig utmaning för oss. Vi har tävlat många gånger tillsammans men endast i sportsammanhang. Det här var nytt för oss. Programmet kommer sändas i TV4 nästa vecka. Jag återkommer med tid och datum. Där får ni också se hur det gick för oss!

Read entire post

La Petite Flûte Enchantée blev en stor succé! Vi har spelat for fulla hus har i Nice och det har varit oerhort uppskattat. Tyvarr var det endast 4 forestallningar. Jag hade garna sjungit 100 stycken till. Hela produktionen har varit fantastisk. Sangarna var enastande bra, regissoren och dirigenten helt fantastiska. Och staden Nice - sol och plus 17 grader. Det finns manga fina foton fran forestallningen som ligger uppe pa min facebooksida. Se dem garna dar: https://www.facebook.com/#!/pages/Johanna-E-Martell/315392478476280

Read entire post

Senaste inläggen

Senaste kommentarer