Nya utmaningar i Nice

Gott Nytt 2013 önskar jag er alla. Mitt år började lite jobbigt. Barnens dubbelvagn gick sönder och sonen spydde ned min laptop så den förstördes totalt. MEN, sen kom det goda nyheter. Opéra de Nice i Frankrike hörde av sig och undrade om jag ville sjunga Pamina och andra damen i Mozarts opera Trollflöjten. Nu är det instudering av rollerna dygnet runt som gäller. Jag åker om två veckor!  Operan blir en förkortad version av Trollflöjten på franska istället för tyska som är originalspråket. Jag kommer sjunga båda rollerna samtidigt. Det skall bli en stor utmaning och en fantastisk upplevelse. Musiken är otroligt bra och franska är mitt favoritspråk. Två av föreställningarna kommer vara barnföreställningar med endast barn i publiken. Det ser jag fram emot. Min debutroll på Kungliga Operan var Greta i Hans och Greta som vi också spelade för barn vid några tillfällen. Gud, vad roligt det var. Barnen ropade och hejade vilt. Något jag också ser fram emot är att mina barn skall få se en av föreställningarna nu i Nice. Det är första gången de går på opera!

Din kommentar:

 • Helena Lundberg • September 4, 2013 at 10:25:48 AM
  Hej. Vi är en grupp sångare som ska sätta upp delar av "Trollflöjten" för barn i Frankrike våren 2014. Jag undrar om du känner till någon inspelning på franska eftersom vi har lite frågor kring textunderläggningen.
  Vänliga hälsningar
  Helena Lundberg
 • Hej Helena! Vad kul att ni skall göra Trollflöjten på franska! Jag känner dessvärre inte till någon fransk inspelning. Vi använde en ny textöversättning som vår regissör Yves Coudray hade gjort. Den var toppen men är kopieringsskyddad. Kanske kan ni höra av er till Operan i Nice och fråga om tillstånd att få låna den texten? Vart i Frankrike skall ni spela den? Jag är ofta i Frankrike och skulle gärna komma och lyssna på er. Hoppas att det löser sig.

  Vänligen,

  Johanna E Martell

  September 4, 2013 at 2:20:44 PM

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar