Finalisterna i tävlingen!

7 finalister i tävlingen är utsedda! Jag är helt överväldigad över hur många fantastiska svar som har inkommit. Vilka bra formuleringar och framför allt vilka bra sångerskor ni har valt. Mina favoritsångerskor skall jag avslöja när den här tävlingen är avslutad. Här är finalisterna:

 

Jeanette Friberg

Malena Ernman så klart! Hon kan ju allt, den tjejen. Inget verkar svårt när hon sjunger. Det blir bara så vackert, vad hon än ger sig på. Mozart, Bach eller något modernt! Inte en ful ton. Och så hennes utstrålning och humor! Lekfullhet, men med en total kontroll över rösten. Man känner sig alltid lugn när man lyssnar till henne. Hon är så säker.

 

Ann-Katrin Hegvold

Egentligen står mitt val mellan två nutida, fantastiska sångerskor; Nathalie Stutzmann och Mariana Mijanovic - båda fantastiska representanter för röstfacket alt/kontraalt. Men mitt val måste ändå falla på Nathalie Stutzmann som har en så vacker och klangfull stämma, både lyrisk och dramatisk. Hon kan sjunga både barock och romantik, allt klingar lika väl. Hon är även dirigent och ledare för en instrumentalensemble som heter Orfeo 55. Det är svårt att på några få rader motivera varför jag tycker denna fantastiska sångerska är världsbäst, kanske ska man helt enkelt bara lyssna på henne och samtidigt begrunda det faktum att hennes röstfack verkligen inte är överrepresenterat idag. Nathalie Stutzmann äger!
http://www.youtube.com/watch?v=xsyiY1fLoHA

 

Karin Rydberg

Min favorit är:
Dame Kiri Te Kanawa - en fantastisk sopran i absolut världsklass
Fantastisk röst, fantastiska tolkningar, fantastisk utstrålning
En veritabel stjärna på operahimlen
En upplevelse utöver det vanliga
En fröjd för varje operaälskare
En tillgång för allas öron

 

Maria

Anna Netrebko. Har sett henne live kanske 100 gånger eller så. Hon har en helt otrolig scenisk närvaro och utstrålning som ingen annan sångerska jag sett live hade. Opera är en levande konst, därför ska man inte utgå från inspellningar eller video. Anna lämnar ingen oberörd. Dessutom har hon en helt makalös vacker röst som man känner igen direkt. Visst har hon tekniska brister, men man glömmer det så fort man hör denna klang. Rösten som kan utrycka alla kännslor plus en fantastisk musikalitet och en varm hjärta som lyser genom.

 

Anna Thelander

Cecilia Bartoli är världens bästa sångerska. Hon har en pärlande röst, är otroligt skicklig och allsidig - sjunger både klassisk och barock musik med skicklig röstbehandling. Dessutom är hon en så varm och sympatisk sångerska. Verkar vara fri från konkurrens och divalater.

 

Helena Nash

Lena Nordin! Jag tyckerhon både sjunger helt fantastiskt och har en enorm utstrålning. Träffade henne när on fick pris ( Jenny Lind ?) i början a sin karriär. Såg/hörde henne sen i Maria Stuarda på 90talet där hon var helt fantastisk. Har en inspelning på kasett gjord från radion som håller och är vrålbra.

 

Victoria Gomez

Jag anser att Anna Netrebko är världens bästa operasångerska. Hennes fylliga huvudklang får liv i de tröttaste öronen, och hennes scennärvaro är både dramatisk och eldig, utan att vara för pompös eller divig. Annas resa från att vara en städerska till att sjunga på Metropolitan, anser jag vidare vittnar om hennes viljestyrka och mod. Från att sjunga ryska duetter till att stå på världens främsta operascener, har denna sångerska aldrig slutat att förundra eller hänföra sin publik. En ung Callas av sitt slag, är Anna unik, professionell, lyrisk, och alldeles alldeles enastående.

 

Rösta HÄR senast måndag den 3 sepember kl. 20.00.

Din kommentar:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar