Begravningen igår

Såg ni begravningen igår? Eller satt ni klistrade framför Melodifestivalen? Jag såg begravningen och missade hela Mellon. Jag hade tänkt att växla program men det gick bara inte. Jag var så tagen av begravningen att jag satt och grät under tre timmar. Barnen var vakna större delen av ceremonin och de blev mutade med mängder av godis för att hålla sig lugna. När ceremonin var över och barnen sov såg jag att de hade rivit hela huset. Haha! Det får jag ta tag i idag istället. Igår var sorgens dag.

 

Whitney har betytt så oerhört mycket för mig och för många andra unga och sökande sångare. Hon lyste upp hela världen och spred sin stämma och vackra aura. Hon gav unga svarta kvinnor ett ansikte, unga fattiga sångerskor ett hopp och berörde var och en oavsett ras- eller klasstillhörighet.

 

Kevin Costner höll ett fantastiskt tal och beskrev tiden då de arbetade ihop med Bodyguard. Det är så lätt att tro att världens vackraste kvinna med världens vackraste röst har ett fantastiskt bra självförtroende. Men så var det inte. Costner beskrev en väldigt rädd och osäker kvinna som hela tiden trodde att hon inte var bra nog.

 

Egentligen var det ingen begravning. Det var en enorm hyllningsceremoni. Världens främsta artister sjöng från hjärtat och berättade om sina finaste minnen med Whitney. Alicia Keys berörde mig oerhört när hon satt vid flygeln bara en meter framför Bobbi Kristina och sjöng "Whitney is an angel" med sprucken stämma. 

 

Det kändes som att alla var överens om en sak: Nu har Whitney hittat hem till Gud. Nu är hon en ängel och sjunger i himlen. Jag som inte har någon religionstillhörighet kände mig riktigt avundsjuk på den gemenskap som verkar finnas i de svarta kristna kyrkorna. Där man helt förlitar sig på att Gud tar hand om den avlidne och vet att denne har det bra. Där man helt spontant ställer sig upp och säger "Halleluja" eller "Amen" samtidigt som någon håller ett tal eller sjunger en hyllningssång. Det var vackert och inspirerande.

Din kommentar:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar